12 de juliol del 2011

El Salvador (Amèrica central)



Una volta per... Turquia - Síria - Jordània - Egipte - Emirats Àrabs - Oman - Iran - Emirats Àrabs - Nepal - Filipines - Singapur - Indonèsia - Singapur - Nova Zelanda - Austràlia - E.E.U.U. - Mèxic - Guatemala - El Salvador...

EL SALVADOR


RESUM
-SEGURETAT: Molt perillós! 
-TRANSPORTS: Per visitar coses del país has d'agafar un taxi (surt carillo), per anar a altres ciutats o països: autocar o avió.
-GASTRONOMIA: Les "papusas".
-MONEDA: Utilitzen dòlars americans. 
-PREUS ORIENTATIUS: Una ampolla d'aigua d'1L: 0'55€
                                 Sopar:uns $ 6/pers.
                                 1 hab. doble a un barri segur: 43$ 

Hem contractat un autocar privat que ens ha portat des de Guatemala fins San Salvador, de Guatemala a Guatepeor... ja que El Salvador és un país més perillós.

El Salvador és un país més petit que Catalunya, situat entre Guatemala i Honduras, però força poblat (7 milions d'habitants). 


Fins fa ben poc (el 1992) van viure una llarga guerra civil, que va durar 12 anys, durant els quals van morir més de 75.000 persones. Quan va acabar molta gent havia après a delinquir i matar, així que van continuar fent el mateix. El problema més gran que tenen aquí són les bandes de joves delinqüents (“las Maras”) que intenten introduir-se a les universitats per obligar als joves a formar part de la banda (si no accepten els maten, i per això molts pares tenen por que els seus fills vagin a estudiar).

11-7-2011. San Salvador

(Hotel Tazumal, habitació super bona, seguretat 24h, tracte familiar, bany i esmorzar inclòs, 14€/pers.)

A la capital les cases semblen una presó: barrots i ferros amb espines per tot arreu. El veïnat que s’ho pot permetre paga un servei de seguretat 24h (així que es veuen homes armats a cada illa de cases). 


El centre de la ciutat també està vigilat per la policia...

Palau Nacional
La plaça central, amb l'església al darrere

Al voltant de l'església està ple de "parades" que el govern està intentant treure perquè donen mala imatge al centre.



Joya de Cerén (patrimoni mundial de la UNESCO)
Fa milers d’anys (650.d.C.) el volcà Loma Caldera va entrar en erupció i els mayes que vivien en un poblat a menys d’1Km van haver de fugir corrents. Tot va quedar enterrat i molt ben conservat (li diuen la Pompeia d’Amèrica) sota una capa de 6m de material volcànic. La van descobrir el 1976, i és el millor lloc per veure com vivia la gent del poble (ja que normalment totes les runes maya que es visiten són temples).

Com la gent va fugir corrents s'han trobat molts objectes, per exemple recipients amb "frijoles".
Les portes eren molt petites perquè la gent era molt baixeta

Suchitoto 
És un poble colonial que durant la guerra civil va patir molt i per això va quedar abandonat...


En aquesta casa encara es poden veure un munt de forats de bala

Vam anar a dinar al costat del Llac Suchitlán...
... a la tarda es va tórcer el temps i vam visitar el poble sota la pluja i un cel gris!

Església Santa Lucia Suchitoto

Quan la guerra va acabar la gent va tornar a viure al poble, es van restaurar les cases i s'ha convertit en un dels llocs més turístic del país... Encara es conserven tots els carrers empedrats i les cases tal com eren fa segles.

Les cases recorden les del sud d'Espanya, amb 
portes a la cantonada...


... i les finestres a l'estil "andaluz".
A  Centroamèrica encara hi ha força masclisme, per això, en aquest poble, algunes cases tenen aquest text a la paret contra la violència de gènere!

Al mal temps bona cara!

El Salvador és un país perillós i és el país menys atractiu turísticament de tots els que hem visitat fins ara. La nostra opinió és que no val la pena anar-hi.

Volem a Roatán, una illa paradisíaca d'Honduras, de relax total!
 

A i A

11 comentaris:

  1. Anònim13/7/11

    Buenas....per el més vell del dúo... anys,anys,per mmolts anys, moltes feliciats a la una per molts anys, a les dos per molts anys , a les tres per molts anys fiuuuuuuuuuuuuuuu......" Que ja tenim una edatttt....ojo amb els menjars..ves en compte amb les corrents d'aire....ja saps...els ronyons...vigila la teva próstata ...i etc.etc..... Aquí des de Cáceres t'enviem un petó molt fort,... ens menjarem el pastís en el teu honor i obrirem els regals a la teva salud....TOT PER TU...PERÒ SENSE TU.

    ResponElimina
  2. Anònim13/7/11

    Per cert....Qui faria anys un catorze de juliol???? ..Dia del sagrado alzamiento Nacional??? ...Chunda,,chunda,,,(himne nacional)

    ResponElimina
  3. Anònim13/7/11

    MOLTES FELICITATS!!!! velleto!! T'estimo des que fa 32 anys vas venir a aquest món!!! I, SI, fa anys un 14 de juliol l'ALBERT,,, un dels més bens parits del món mundial!! jiji PETONNS. Avui =MAMI

    ResponElimina
  4. Anònim14/7/11

    aiii pedoneu-me... el dia del alzamiento Nacional , no va ser el 18 de juliol???

    ResponElimina
  5. Ignorant14/7/11

    SSssssiiiiii...perdonat/ada tens tota la raó,:Quina vergonya!!!!!! a més s´´oc profe de CSocials.....!!!!menys mal que el comentari és anònim i no es veu la cara....que m'ha caigut al terra de pura vergonya....!!!!!és la toma de la Bastilla...!!!! perdó !!!

    ResponElimina
  6. Anònim14/7/11

    per molts anys , Albert! un petonàs
    IRU

    ResponElimina
  7. Anònim16/7/11

    No sabia que feies anys Albert!!!!! desde Miravet MOLTES FELIÇITATS!!!!!! no et pregunto l'edat per que es de mala educacio......de totes maneres me consta que ya la tens ...... un peto molt molt fort per tu Albert i un altre per l'Anna mes fruijet......

    ResponElimina
  8. Anònim16/7/11

    Per molts anys Albert!! Ja us queda menys per acabar la vostra aventura, oi?? Espero que disfruteu a tope els dies que queden i bon viatge a la propera destinació!! Per cert,la collita del 14 de juliol (si és el dia del teu cumple) és la millor...a part del dia de la Revolució francesa també és el cumple del Pep!!És que els crancs sou impressionants!! I per l'Anna que no quedin els piropos: tot i la capelina i la pluja estàs moníssima sota la cortina d'aigua, sembles una "múñeca de famosa"!" Petons: Noe

    ResponElimina
  9. Anònim17/7/11

    Moltes felicitats!
    Sí, un país tan perillós no val la pena. Anar patint tota l'estona i necessitar seguretat 24h!!!
    Vinga, això d'Honduras a veure com va.
    Elisenda Marcos

    ResponElimina
  10. Anònim18/7/11

    Albert!!! MOLTISIMES FELICITATS!!!!!! no sabia res de que feies anys!! espero q ho haguessis passat d'allo mes be!!! molts besitos i una abraçada x l'Anna tambe.

    Núria. la fea...

    ResponElimina
  11. Belén Izquierdo19/7/11

    Resulta que com cada any per aquestes dates està a fora "perdido por esos mundos de Diossss" ens agafa desprevinguts!!! No sabe nada...Això ho fa per estalviar-se el convit!!!Moltes Felicitats our dear Albert!!!Un aniversari de pel·lícula!!!Un petonàs pels dos!;)
    Belén&Toni

    ResponElimina

Si ens voleu escriure alguna cosa,
estarem encantats de tenir notícies vostres!
A & A