20 de gener del 2011

Egipte (Àfrica)

Una volta per... Turquia - Síria - Jordània - Egipte... 

EGIPTE


-RUTA: Dahab (4) - El Cairo (3) - Aswan i Abu Simbel (1)- Luxor(1).
-SEGURETAT: País molt segur. Tot i que vam coincidir amb la revolta del 2011 i va haver-hi "sarau".
-TRANSPORTS: Distàncies molt grans, així que es recomana l'avió. D'Aswan a Luxor hi ha un tren que funciona de meravella.
-GASTRONOMIA: Sopa de llenties molt bona, kababs (que no kebab) de xai, boníssims.
-MONEDA: 1€ = 7,8 EGP (lliures egipcies)
-PREUS ORIENTATIUS: Una ampolla d'aigua= 2,5 EGP (35 cèntims)
                              Habitació doble= 8€ a Dahab (fora de temporada) i 25€ al Cairo i Luxor.
                              Un bon sopar: 6€ /pers                    
-EL MILLOR: la seva història (piràmides, temples, etc.) i el buceig.
-EL PITJOR: És un país tan turístic que van a per la pela... De la gent no te'n pots fiar. Pagues entrades per entrar a tot arreu.



19 de gener de 2011, Dahab
Hem agafat un ferry a Jordània per creuar el Mar Roig fins a Egipte... Acabem d'arribar a un ploblet que es diu Dahab, a la península del Sinaí.
Dahab, és un poble costaner envoltat de desert...
És un lloc super turístic (hamaques, wifi a tot arreu, restaurants bons, piscines...). A la vora del mar hi ha restaurants o bars (hi ha molt poca platja, que és de pedres) i, a l'altra banda del carrer hi ha hotels (petites casetes). Com estem en temporada baixa aquí s'està super bé, gairebé no hi ha ningú!
Els nadius diuen que això no és Egipte...
CURIOSITATS VÀRIES: 
-Avui hem entrat a dinar a un restaurant davant de la platja (recordar-vos que som a Egipte) i ...ens hem trobat els coreans amb els que vam compartir viatge i sopar a Síria!!! Qui diu que el món no és petit??? Hem quedat per sopar junts demà...
-A Síria vam conèixer una parelleta de jubilats americans que un dia van decidir llogar casa seva i, amb això i la pensió... ja porten viatjant VUIT ANYS!!! Anaven en plan "motxilero", i ens van dir que seguirien viatjant fins que la salut els ho permetés... (tranquis, a l'Albert l'Anna ja li ha tret la idea del cap, jejeje).
-A Jordània vam conèixer un home americà (entradito en años) que havia sortit de casa seva amb cotxe i pretenia arribar, amb la seva filla, a Sud-Àfrica!
Veieu, pares, 8 mesos tampoc són tants!!!

Aquí van algunes fotos del buceig de l'Albert al Mar Roig... (les ha fet el professor, que portava una càmera especial).

Vistes del "Canyon" des del fons
L'Albert admirant la fauna marina (cap per avall)
Peix lleó (és verinós)
Avui l'Albert s'ha rentat les dents de forma ecològica...
Avui hem fet el ganso tot el dia... ens hem llevat a quarts de 12, hem passejat fins trobar un bon lloc on espatxurrar-nos...

...i ens hem estat una bona estona prenent el sol...  
Coconut milkshake (llet amb coco) i banana lassye (iogurt i plàtan)
 Aquesta nit, per acomiadar-nos d'aquest lloc, sopar a la vora del mar a la llum de les espelmes...  Aaaix, quin dia més estressant ;·)
L'Anna amb l'antimosquits penjant i l'Albert xerrant per l'ordinador

25 de gener de 2011, El Cairo
Ja hem arribat a la capital del país on viuen 20 milions de persones! I si, el trànsit és una bogeria... només dir-vos que de l'aeroport a l'hotel vam tenir una "petita col·lisió" amb un altre cotxe, però va semblar d'allò més normal i ni tan sols es van aturar.
Quan passeges pel centre de la ciutat tot es super avancat. De vegades t'oblides que estas lluny de casa i tot.

Museu egipci, a la placa de Tahir (on dies despres, hi haura totes les manifestacions) 
Passejant per la vora del Nil
Hi ha d'altres barris, pero, que son bastant mes caotics i bruts... 

Passejant pel barri islamic

25 de gener de 2011, 23:34h
Família, demà veureu a la tele alguna notícia de les revoltes que hi ha hagut avui al Cairo... no us preocupeu. Ens hem passat el dia visitant les piràmides i ni ens hem assabentat!!!

Les grans piramides de Giza (Kheops, Khefren i Miceri), que tenen mes de 4.000 anys, estan considerades una de les 7 meravelles del mon.

Kheops, la piramide mes antiga ha estat l'edifici de pedra mes alt del mon fins el s.XIX. Es van necessitar 100 mil homes durant 20 anys per col.locar els mes de 2 milions de blocs de pedra (cadascuna pesa mes de 2 tones!). A les fotos no es pot apreciar com son de grans, aixi que us proposem un joc: busqueu a l'Anna a la piramide de KHEFREN (236 m)!

Si no trobeu l'Anna de cap manera... CLIQUEU AQUI.

Fent l'egipci... (avui dia tambe es pot dir "fent el ruc")
Vista de les 3 piramides: Miceri, Khefren i Kheops, i la ciutat del Cairo als peus...

A la capital gairebé totes les dones porten vel. Aquí teniu una mostra de com vesteixen algunes d’elles durant el dia...

 ...però mireu que es posen de nit!


En aquest pais molts homes tenen una especie de blau o de llaga al front...ens han explicat que aixo els hi passa a aquells que resen molt (per a fer-ho recolzen el front al terra).

Marxem del Cairo un dia més tard del previst, perquè ahir ens vam quedar amb les ganes de visitar el museu egipci (sí, no se’ns va acudir mirar l’horari i resulta que els dimecres tanquen a les 13h. I és clar, com fem horari de vacances...). Així que vam canviar l’horari del vol. I buf, pels pèls, perquè l’endemà al Cairo... “si abia un foyong”....


Aswan i Abu-Simbel
Hem arribat a Aswan de matinada i, sense dormir, hem agafat un minibús per anar a visitar Abu-Simbel, on Ramsés II va fer excavar un temple a la muntanya en el seu honor. Fa pocs anys van construir una presa i per evitar que quedés submergit van decidir traslladar-lo uns metres més amunt... increïble!!!

 
De tornada a Aswan vam dinar entre manifestacions i protestes. Menysmal que el nostre tren marxava cap a Luxor al cap de poca estona...



Luxor
Quan vam arribar en tren a Luxor vam patir les conseqüències dels gasos llagrimogens que havien llençat feia una estona per dissuadir una altra manifestació (com ens picaven els ulls!).
Després de tantes hores sense dormir vam agafar un hotelet al centre de la ciutat, amb vistes al Temple de Luxor i al riu Nil.
Vistes del Temple luxor des de l'hotel (antigament tenia dos obeliscs, pero ara nomes queda el de l'esquerra...el de la dreta el tenen els francesos, a la placa de la Concordia de Paris!)

 Al dia següent vam llogar un taxista per conèixer els temples més importants que amaga aquesta zona.

-Temple de Karnak: temple de culte més gran de la història (té 134 columnes enormes. Es necessiten 8 persones amb els braços oberts per poder-ne abraçar una!).
-Temple de Hatshepsut: El va fer construir Hatshepsut, la única dona que va governar Egipte com un faraó (va fer esculpir la seva imatge amb barba, així la gent pensaria que era un home i li faria més cas).
Està molt reconstruït, però és impressionant trobar-se’l en mig del no res.

Es l'unic temple amb aquesta forma
-Vall del reis: els faraons intentaven construir les seves tombes de tal manera que ningú pogués descobrir-les i saquejar-les, per això les feien excavar a dins de la roca.
Evidentment els lladres van aconseguir trobar-les gairebé totes i emportar-s’ho tot.


Aixo es el que queda a les tombes despres de ser saquejades... els dibuixos.
 -Temple de Medinet Habu: ple d'inscripcions explicant les batalles de Ramses III

Després de tot el dia amunt i avall vam viure una altra manifestació (aquest cop la gent ja trencava aparadors). Per sort aquella mateixa nit ja marxàvem d’Egipte i el nostre vol cap a Dubai no estava anul·lat (només el van endarrerir un parell d’hores).
La policia egipcia

Al Bert i Anna


30 comentaris:

  1. Anònim21/1/11

    Hola Pke's, no se pas qui es el Toni C..., però ha encertat de que estem joiosos de vosaltres! Ara, que no us passeu amb això de que 8 mesos no son tants.. (ara, quasi podriem parlar de 7) Doncs, au, gaudiu d'ells. Petons
    Mami/Sué

    ResponElimina
  2. Anònim22/1/11

    Hola Guapus!
    Teniu a la Marina superemocionada esperant fotos de piramides... Ha quedat molt impressionada amb el nou model de raspall de dents!
    Us trobem a faltar (una mica) pq el que volem és que disfruteu!
    Quines fotos més xules, com sempre!
    Sóc la marta garcia, no sé com fer-ho per fer sortir el meu nom.

    ResponElimina
  3. Anònim22/1/11

    epps... què vol dir peix verinós??? - anda que no es wapo el niño.. hasta dentro del agua!!! je je . Avui us heu perdut: dinar family..(l'Arnau està preciós!!!) Petons.
    Mami/sué

    ResponElimina
  4. Anònim23/1/11

    Hola nens!! L'Elena m'ha enviat l'enllaç del vostre blog i avui que és diumnenge m'he regalat amb la visió de totes les vostres fotos, super guapes! Sobre tot aquesta de la neteja bucal..! Ara però tinc un dilema: no sé si seré capaç de tornar-hi per allò que diuen de l'enveja s'em menja...!!
    No em feu cas i continueu regalant-nos amb més fotos i comentaris super xulis.
    Que us ho passeu moooolt bé!!
    Un petonàs per tots dos de l'Anna Gamisans.

    ResponElimina
  5. Belén23/1/11

    My dears!fa dies que no entro!! com ja m'ha passat l'encostipat he tornat al ritme frenètic del dia a dia....i a les segones rebaixes que m'estaven esperant!...Anna! no t'animes a bucejar?!...jo penso que no es lo mío...quin mal de cap sota l'aigua...jo per mi que no ¿"compenso"?...Molts petons "corazones" entro en uns dies a veure per on pareu!!! encara que esteu estirats a la sorra, penjeu fotos!aquí fa un fred que pela i sempre és macu veure cuerpos bronceados! :)

    ResponElimina
  6. Anònim23/1/11

    hola! que xulo aquest raspall de dents...i d'altres productes ecològics no en tenen aqui?
    Ens fa una mica de ràbia (amb b i amb accent) que demà sigui dilluns i haguem d'anar a treballar mentre que per d'altres sempre és divendres....
    Només dos mesos de nòmina...només dos mesos de nòmina...només...(Més val que porteu productes d'aquests de baix consum...!!!!només dos mesos....la crisi...la cri... la...l...
    aun petó des de Càceres.

    ResponElimina
  7. Pep Galende23/1/11

    M'encanten aquests peixos mmmmmmmmmm què bons! fa quatre dies que no menjo!!!! m'he escapat i ningú no em busca...sniffff. Us vaig fer alguna cosa mal feta i per això em vau abandonar???snifff.

    ResponElimina
  8. Anònim23/1/11

    que bé que us ho munteu: espatxurrats, fent el "manta" a la vora del mar...i sopar romatinc amb espelmetes.. és clar que no teniu ganes de tornar!!!! Això és vida, que carai!!! I, no tingué de posar el despertador a les 6:30 h. aaaix, això ja comença a produir enveja "cochina"!!!! Petons, Mami/Sué

    ResponElimina
  9. Núria24/1/11

    Hola guapos!
    Us llegim cada dia des del sofà amb l'Ipod del Jose, però no sé perquè, no podem fer comentaris des d'allà! :S Aquests d'Apple...
    La veritat és que ara que mirem les fotos des de l'ordinador gran, encara les veiem més xules, jejeje.
    Tota una experiència fer submarinisme per les aigües del Mar Roig!
    Quan aneu cap al Caire a veure les piràmides? Vinga, que ja tenim ganes de veure les fotos!
    Un petó!
    Berta, Jose i Núria

    ResponElimina
  10. Sonia24/1/11

    .....envidia no, lo siguiente!!!!
    amb el fred que carda aquí.....jooooo!!!!!
    Sonia

    ResponElimina
  11. Hey!!! vaya viaje os estáis pegando! la ruta que estáis haciendo tiene muy buena pinta. Ojalá pudiera haber compartido ese milkshake con vosotros. Disfrutad de cada minuto, cada segundo del viaje.

    ResponElimina
  12. Anònim25/1/11

    Hola als dos.
    quina enveja...
    disfruteu, que nosaltres estem aqui amb les nostres rutines diaries...
    estudiant i sense vida social..
    albert aqui fa molt fred pero no neva,.. no hi ha manera... no et perd res..
    molts petons i cuideu-vos molt
    R i H

    ResponElimina
  13. Júlia26/1/11

    Hooooola parelleta!!

    Mirava si havieu penjat les fotos de les piramides tan espectaculars. Veig que us cuideu molt bé! Qui se'n recorda ja de l'aula d'acollida, eh?!?

    Molts petons!

    ResponElimina
  14. Anònim26/1/11

    Hola pkes!! Us seguim amb la Mariona, que esta al·lucinant en veure totes les coses que feu. Albert.... ets el seu "SuperAlbert!, amb els peixos lleó!!!. Cuidadin... per aquets mons.... i molts i molts petons ....de Matadapera !!

    ResponElimina
  15. Anònim26/1/11

    Hola!!! Sort que aquí només veiem Disney Channel a l'hora de dinar/sopar i me n'he assabentat a posteriori o ja hauríem patit!!! Això, això, volem fotos de piràmides.
    PD. Com ho faig pq no surti anònim al meu comentari?
    Muac!
    Marta Garcia

    ResponElimina
  16. Anònim26/1/11

    Hola Pkes,
    Ho heu fet molt bé de posar-lo en el blog!!!! perquè avui notes les noticies parlan dels alderulls, etc.ctc. Ok no es preocupem!! I comuniqueu,aixi que pugueu, que heu arribat a Aswan. Molts petons" Mami/Sué

    ResponElimina
  17. Anònim29/1/11

    Desde Mallorca

    Acabo de hablar con los Antonios y se que estais bien.Hoy es la cena de los primos y Pacheco esta en BCN.Cuidaros mucho y seguir con ese maravilloso viaje, pero fuera de Egipto, besitos.
    Teresa y Javier.

    ResponElimina
  18. Anònim29/1/11

    Joder!!!vaya vidorra!!!aprovechad y dadnos más envidia!lo voy siguiendo y me da muchisima.. ;)Petons!Isma

    ResponElimina
  19. Belén29/1/11

    Com que hem canviat de cia de tlf-Internet hem estat uns dies sense connection!direu que no esteu broncejats?? joder! teniu un color estupendo de piel! ostres pues avui han sortit uns turistes parlant pel 3/24 dient que estaven al Cairo's Hilton (oh yes..) i que estaven bé però que hi havien revoltes pels carrers, militars, vaja, el que es veu per la TV...Al Bert really...otra vez?...siempre en todos los saraos!realmente interesantísimo! histórico! sin quererlo ni beberlo en primera línea de la noticia! mi sueño!
    Cuideu-vos!! Una forta abraçada!Belén i Toni

    ResponElimina
  20. Núria29/1/11

    Ei nois!
    Encara esteu a Egipte? Avui al telenotícies han parlat molta estona d'El Caire i ho pinten molt negre.... toc de queda, piràmides tancades, sense línia de telèfon ni internet, policia pels carrers...
    Cuideu-vos molt i aneu-nos informant, com diu la Belén, en primera línea de la noticia!
    Un petó!
    Berta, Jose i Núria

    ResponElimina
  21. Anònim29/1/11

    Pels que aneu seguint el blog..

    Ens han enviat un sms dient que estan bé i que avui per la nit marxaran cap a Dubai, així que en principi no hi ha cap problema!!

    Al Tur (germà de Al Bert)..

    ResponElimina
  22. Diana30/1/11

    Jo de gran vull ser com vosaltres... i de iaia com els americans que havien llogat el pis i anaven viatjant... Quina passada el busseig pel Mar Roig! Entre alres coses clar...

    El finde passat vam fer la primera sortida de l'ONCE i se't va trobar a faltar! Però en el fons estàveu entre nosaltres, i va ser comentari de taula tot dinant a pistes.

    Una abraçada gegant!

    ResponElimina
  23. Anònim30/1/11

    Ei, guapos, m'alegro molt que marxéssiu abans de tot el merder!! El Caire és espectacular,oi? Sobretot com condueixen de malament i tot el dia amb la botzina a la mà! Espero que a Dubai estigueu més tranquis i ja estic esperant les fotos amb candeletes!! Ja donaré records a tots de part vostra!! Petons: Noe.

    ResponElimina
  24. Anònim30/1/11

    ai..que bé!!!! m'alegro que hagueu pogut sortir del Cairo!! Genial!!!A veure si podeu continuar el viatge amb pau i tranquil·litat!
    Molts i molts petons Pke's!!!

    ResponElimina
  25. Anònim31/1/11

    Uff!! correu correu.....quin sssssssstressssssss !! cap a platjes tranquiles...... les noticies que tenim no son molt tranquis..... sort del Artur, esperem + fotos del viatje compartit.. jeje Molts petons i a cuidarseeeee!! Matadepera City

    ResponElimina
  26. Anònim31/1/11

    Ei!!! Me'n alegro molt que ja estigueu fora d'Egipte. Ara a seguir disfrutant i obsequiant-nos amb les fotos i explicacions del blog.
    Molts petons!!
    Elena

    ResponElimina
  27. Belén1/2/11

    Que bé que esteu a Dubai...acaben de dir a les notícies que estan sortint tots els turistes del país! Dos menos!
    Esperem les noves fotos!
    Muas!

    ResponElimina
  28. Anna-Tec2/2/11

    Hola nois!! sort que heu marxat ja d'Egipte, hi ha un follón que pa ké!!
    Bé, seguim en contacte, cuideu-vos!!
    Anna-Tec

    ResponElimina
  29. Anònim2/2/11

    Quina sort que el merder d'Egipte no us hagi enganxat de ple...la cosa està mu mala allà!! Ja tinc ganes de veure les fotos de Dubai,segur que són espectaculars com els cotxarros que hi circulen!! Petons! Noe.

    ResponElimina
  30. El pep muy bien, el amo. Lo del buceo en el mar rojo impresionante, cabe destacar el hecho de haber podido hacer un buen aperitivo con pescado muy pero que muy fresco.
    La experiencia de la revuelta egipcia ha sido única pero lo más positivo ha sido que hayáis salido, de Dubai ya nos informareis.
    Un abrazo P & C

    ResponElimina

Si ens voleu escriure alguna cosa,
estarem encantats de tenir notícies vostres!
A & A