31 de juliol del 2009

Vietnam (Àsia)

 Estiu 2009 


(Tailàndia, Cambodja, Vietnam, Malàsia i Tailàndia)


VIETNAM



RESUM del nostre viatge a Vietnam
-RUTA: (número de dies mínims aconsellats)
 Vietnam: Ho Chi Minh (2) - Hanoi (2) Sapa (2) - Halong Bay (2)
Tots els llocs molt recomanables. No canviaríem la ruta. Tot i que afegiríem Hoi An i el Delta del Mekong (no es pot fer tot oi?)
-EL MILLOR: els paisatges de Sapa i Halong bay (dormir a l'aire lliure en un vaixell)
-EL PITJOR: passejar per les ciutats entre mil cotxes i els "espavilats" intentant estafar-te constanment.
-SEGURETAT: País molt segur, no cal patir. Tot i que tothom t'intenta estafar.
-TRANSPORTS: Companyies aèries molt econòmiques. Per anar de Hanoi a Sapa en tren nocturn molt còmode i de Hanoi a Halong en bus.
-GASTRONOMIA: El menjar és boníssim. S'ha de menjar PHO (fideus). 
-MONEDA: 
-PREUS ORIENTATIUS: Una habitació doble: 18 €
                                  Sopar uns fideus: 3 €


31-07-09. Ho-chi-minh 
Després d'un llarg viatge en autocar des de Cambodja hem arribat a Ho-chi-minh. De totes les ciutats que hem vist és la que té el transit més heavy. Et jugues la vida cada cop que vols travessar el carrer!  



Hi ha força estrangers per aquí, però l'ambient és guai, sobretot en els mercadillos de còpies (bosses Luis Vuitton, calçotets Calvin Klein, Rolex, vambes de la marca que vulgueu...)!


El mercat de les còpies...

El centre de Ho-Chi-mihn. És una ciutat força neta

Vietnam connexion!!!


Avui ens hem quedat de pedra quan hem vist, tot passejant per la ciutat, un cartell amb una imatge coneguda... LA FONT DE MONTJUÏC!  Mireu:




Hanoi (capital de Vietnam).
L'olor de les botiguetes d'espècies envolta tot el carrer. És una ciutat amb força arbres, pleníssima de motos per aquí i per allà (la gent fins i tot condueix amb un bebé als braços), amb botiguetes estretes plenes de coses...un caos si vols passejar per aquí! 





La gent super simpàtica, però en aquesta ciutat ja saben que ets un turista amb diners a la butxaca i intenten doblar el preu de tot.

Al costat de cada botigueta, hi ha una espècie de tunnel estret que porta a l'habitació-casa on viuen els vietnamites. Pfff, i nosaltres ens queixem de l'espai dels pisos de BCN!


Des de Hanoi hem agafat un autocar per anar a la Bahia del Halong. Quins paisatges més xulos... extensions i extensions de camps d'arròs! (foto feta des de l'autocar).



Bahia de Halong (nord de Vietnam)..
Després de 3h, el bus va arribar a la ciutat de Halong, on només hi ha hotels i hotels i cartells amb dibuixos de la burrada d'edifics grandiosos d'hotels que volen construir. 
Hem agafat un "vaixell pirata" on ens hem creuat amb 3 catalans amb qui vam congeniar moltíssim i vam fer pinya per "enfrontar-nos" als pirates. El vaixell va navegar per la Bahia del Halong (preciós!), on el paisatge és igual que el que surt a la Bola de Drac!    




La posta de sol des del vaixell

Hem menjat al vaixell i també ens hi hem quedat a dormir... els 15 ocupants erem gent jove i al final ens vam animar a dormir sota els estels. Així que vam deixar les maletes als camarots i vam prendre els coixins a coberta!           


Hem vist amagar-se el sol però també com sortia... 

Abans d'esmorzar els hem aturat al costat d'una de les casa flotants (on hi viu gent sempre) per a fer caiac per entre aquestes "muntanyetes".

illa de Cat Ba
Al vaixell pirata ens van prometre que ens deixarien al sud de l'illa de Cat Ba. Evidentment no van cumplir la seva promesa i ens van deixar al nord de l'illa...
L'Albert ha negociat amb dos illencs el preu i ens han portat (cadascú en una moto) a l'altra punta de l'illa. Ha estat un viatget de 20' xuliiiissssim....tot arbres, tot verd, cap cotxe, cap moto! 

     



En aquesta illa hem aprofitat per prendre una mica el sol i refrescar-nos

Després de tornar en un altre vaixell per la Bahia de Halong vam anar a Hanoi amb autocar..


Hanoi

Dos dies a Hanoi... viure a la "civilitzacio" després del "pirateo" ens ha anat molt be perquè ens tornin a caure bé els vietnamites. Hem estat en un hotel acabat destrenar xulíssim i ens hem posat les botes menjant gelats.
A les 21h hem dagafar un tren fins a Sapa.
 
Sapa (nord de Vietnam, tocant a Xina).
El viatge en el tren-llitera per anar de Hanoi a Sapa ha estat super tranquil i còmode....





Ens van recomanar que si volíem visitar aquestes muntanyes simplement comencéssim a caminar i de seguida apareixeria gent que ens guiaria sense demanar-los-hi... Dit i fet, caminant pel poble veus un munt de "follets" blaus... un munt de gent menuda vestida d'una manera ben particular.


Al cap de res ja teníem 3 noies de la tribu dels "Black Mong" (molt baixetes i vestides amb roba de color blau fosc, que es fan i es tenyeixen elles mateixes) seguint-nos i indicant-nos quins camins haviem d'agafar...

Hem estat caminant per les muntanyes 3h xerrant amb elles, fent fotos al paisatge i a les nostres amigues... Ha estat xulíssim! (tant el paisatge com poder compatir l'excursió amb gent que viu d'una manera tan diferent).





Al final de la super excursió, quan ja hem arribat al seu poblat, ens han dit que si els hi podíem comprar alguna cosa per haver-nos guiat, i ho hem fet. Els hi hem comprat 1 cosa a cadascuna de les noies (2€/pers).



Hem dinat a Sapa (molt turístic: ple de botiguetes, restaurants i hotels), hem anat al mercat, a la plaça, al llac...i per tot arreu hi havia gent de les tribus "Black Mongs" i  dels "Dao".
Se'ns han apropat molts "follets" per demanar-nos que els comprem alguna cosa, i quan els hi dius que no, segueixen sent taaaan simpàtics com abans, i et segueixen parlant, fent-te preguntes i explicant-te tot el que vulguis sobre la seva tribu i les seves costums! És una gent encantadora, sense cap mena de maldat. 
"Black Mongs" de 40 anys (el sol et deixa fet pols, eh!).
                               
Dones de la tribu dels "Dao".(porten roba vermella i tenen molt de front).
Ens miraven perquè ens estàvem posant crema i els n'hi vam acabar posant. Es van posar molt contentes, no s'havien posat crema en tota la seva vida!

Mercat de Bac Ha
Avui hem anat a un altre poble a visitar un dels mercats més grans de Vietnam, on es ven tot tipus d'animals, menjar, beguda, joies, bosses...











Aquí tot el menjar és ben picant

...La tribu de la zona (els "Flower Mong") també troben tot el necessari per poder fer els seus vestits....




Hem passejat pel poblat i hem pogut veure com viuen aquesta gent...
Perdoni, l'autobús????
Aquest matrimoni viu amb 5 fills en aquesta habitació


Tornem a Hanoi  i allà agafarem un avió per anar a Kuala Lumpur (Malàsia)...


A i A



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si ens voleu escriure alguna cosa,
estarem encantats de tenir notícies vostres!
A & A