25 de febrer del 2011

Unió dels Emirats Àrabs (Àsia)


 Una volta per... Turquia - Síria - Jordània - Egipte - Emirats Àrabs - Oman - Iran - Emirats Àrabs ... 

UNIÓ DELS EMIRATS ÀRABS





-RUTA: Dubai (3) - Abu Dhabi (1/2) - Liwa i el desert (1) - Al Ain (1) - Sharjah (1).
-SEGURETAT: País molt segur. No cal patir per res.
-TRANSPORTS: Entre ciutats els autobusos funcionen molt bé. Dins les ciutats el transport públic és molt limitat. A Dubai, amb metro es pot fer, tot i que caminareu molt. 
Per conèixer la resta del país, com per exemple el desert, cal llogar un cotxe.
-GASTRONOMIA: com és un país molt car, no hem anat gaire de restaurants.
-MONEDA: 1€ = 5 Dirhams
-PREUS ORIENTATIUS: Una ampolla d'aigua= 0'30 €
                              Habitació doble= 180 Dirhams (36€) a Dubai. A les altres ciutats més cars.
                              Un dinar: 6€ /pers                  
-EL MILLOR: Els extrems...
-EL PITJOR: El contacte amb la gent del país és zero, perquè els immigrants són els que treballen. Així que no hem conegut gaire cosa de la seva cultura...



Aquest pais (Unió dels Emirats Àrabs) consta de 7 emirats, tot i que es força petit. Dubai és el primer emirat que visitarem...

30-1-2011, Dubai
Dubai és una ciutat en mig del desert on pots trobar tot el que puguis imaginar portat a l’extrem... Dubai és “el més del món”.

Dubai Marina, un barri molt "pijo"
-A Dubai tenen l’edifici més alt del món (mireu com sobrepassa els altres gratacels).
El "Burj Khalifa" (832m d'alcada)

Aqui tambe tenen el centre comercial més gran del món (Dubai Mall, amb més de 1.000 botigues, cascades d’aigua, una pista de gel i un aquàrium a dins bestial)... al costat fan l’espectacle d’aigua més gran del món. Sembla que a Dubai, si no estan al Guinness no val!

L'aquarium es podia veure des de 2 pisos diferents, i hi havia taurons i tot!
Haurieu de veure les parades de metro... no hem vist res igual enlloc, son precioses!  Aixo si, aqui no serveix per a gaire, perque ara per ara nomes tenen una linia, i les distancies aqui son enormes, aixi que ens hem passat els dies patejant!
Mireu les parades d'autobus...  tenen calefaccio /aire acondicionat!!!

A Dubai, però, també tenen moltes altes coses “més del món”, entre elles l’hotel més luxós del món, de 7 estrelles, que té l’entrada recoberta d’or! (no us podem adjuntar la foto de la nostra suite perquè se’ns va espatllar la càmera, jijiji)... Tambe tenen unes platges de sorra blanca maquíssimes.

L'hotel mes luxos del mon i les platges de sorra blanca
Aquesta gent esta tan boja que, tot i tenir molt de terreny sense construir, ara han decidit construir a sobre del mar (es veu be a les fotos aerees, aixi que res!).

Ara s’hi està de conya (en maniga curta tot el dia i amb el ventilador ences), però a l’estiu arriben als 50º !

Quan arribes aquí et quedes bocabadat. Antigament hi havia desert i poca cosa més, però ara és una ciutat en constant construcció, plena de gratacels espectaculars, gespa, flors i fonts amb aigua per tot arreu!


Aquí no et sents “guiri” perquè hi ha gent de totes les nacionalitats (sobretot hindús, filipins i dels països àrabs), de fet els “emiratis” només són un 5% de la població (les empreses contracten immigrants perquè els d’aquí tenen fama de ser uns "dropos", i potser per això el 75% de la població són homes). És fàcil distingir els "emiratis", perquè els homes van amb turbants i túniques blanquíssimes i les dones amb burca negre.


Pensàvem que aquest país era ric gràcies al petroli, però només és el 5% del PIB, la resta és gràcies al comerç, la indústria i el turisme.
De fet, aqui es gairebe obligatori anar de centre comercial en centre comercial, perque son espectaculars (ahir en vam veure un que estava ambientat en 7 paisos diferents...brutal!).

El millor es que, sense saber-ho, hem arribat aquí durant el Dubai shopping festival, o sigui, els 30 dies de l’any en què vénen turistes de tot el món perquè els centres comercials fan supermegadescomptes! Com portem les motxilles a tope no hem pogut aprofitar-ho, però vam conèixer una parella de catalans s’havien comprat una altra maleta i tot, perque anaven com “Pretty woman”!
Caminant pel carrer sents com gruny el motor d’algun cotxàs i, és clar, et veus obligat a girar-te... Ferraris, BMW, Hammers, Porches, Mercedes, Maseratis, Lamborginis, Jaguars... l’Albert ja té torticoli i no para de dir “però aquí els cotxes els regalen o què?”... està al·lucinant!  
Un de tants "cotxassos"
I és que aquí hi ha molta pasta!
En aquesta ciutat no parem quiets...de dia visitem la ciutat, i quan es fa fosc seguim caminant (els centres comercials no tanquen fins els 12 de la nit!). Estem estressats!!!


Abu Dhabi
Despres d'haver visitat Dubai, no te gaire interes visitar la capital del pais (centres comercials, parcs i gratacels)...


Hem arribat al mati, i hem pogut comprovar, com deia la guia, que aqui nomes hi ha hotels de 5 estrelles. Com no ens ho podem permetre, hem llogat un cotxe al vespre i hem marxat directament cap al sud del pais...

Oasis de Lawi
Sortir d'Abu Dhabi en cotxe es una mica embolic, pero preguntant tot s'aconsegueix! Despres de conduir 3h (en aquest pais les carreteres son bonissimes) hem arribat a l'oasis de Lawi, on dormirem en un hotel de l'Estat forca be de preu (per "lo" que es aquest pais, pero carissim si ho comparem amb els paisos d'on venim). 

Increible que en mig del desert pugui haver-hi tantes palmeres!

Vam conduir fins a perdre'ns entre les dunes...
Baixant de la duna hi ha l'Anna fent la croqueta (aixi va realitzar un dels seus somnis, jejeje)



Es impressionant veure desert i mes desert all on miris...


4-02-2011 Al-Ain
Despres de passar el dia al desert hem tornat a pujar cap al nord, i hem arribat a Al-Ain. Un cop alla, ens han dit que tots els hotels estaven complets, i tenien rao: no hem trobat cap habitacio! Es veu que estem de "sort" ja que aquesta setmana estan fent l'Air festival i ve gent de tot arreu per veure els avions militars fent peripecies! Que hem fet??? doncs dormir al Hiltol, si, si...  pero al parquing! 

Menysmal que el cotxe era gran i els seients s'estiraven completament!
Com al dia seguent ens hem llevat tan aviat, hem visitat la ciutat...


... i hem pogut anar al mercat d'animals, a veure com compraven i venien camells.
Despres hem tornat el cotxe i hem agafat un bus cap a Oman!


(Vam arribar als Emirats Àrabs a finals de gener, i ara hi tornem, després d'haver visitat dos països més: Oman i Iran).


25-2-2011. Sharjah
Ha estat un xoc tornar als Emirats després d'11 dies a Iran... (aquí fa una calor increïble. Evidentment, l'Anna no s'ha hagut de posar mocador al cap i l'Albert s'ha vestit amb pantalons curts... uaaau!
Vam arribar ahir a la tarda, vam deixar les coses a l'hotel i vam sortir a patejar... 
A Sharjah també hi ha gratacels... però no tants com a Dubai
Aquest matí...de cap a la platja!  No ens hem banyat perquè volíem conèixer la ciutat i perquè... els locals són musulmans i no es despullen a la platja! Potser per això sempre veus algun grupet d'indis en un racó mirant a veure si hi ha alguna guiri banyant-se (van més sortits...).

Ale, rotondes i més rotondes de gespa i flors. I mesquites, moltes mesquites!

Smile you are in Sharjah: somriu, ets a Sharjah!


Família, anem a sopar i a dormir, que a les 5 de la matinada hem d'anar cap a l'aeroport. Quan arribem a Katmandu (Nepal) esperarem unes dues horetes dins de l'aeroport a que el pare de l'Albert arribi de Barcelona. Sí, ve a fer el trekking del Nepal amb nosaltres!
Esperem que la nostra arribada no provoqui cap més revolta!






JOC de les marques

Com ja hem acabat la nostra visita pels països àrabs, us proposem un joc... A veure si esbrineu a quin establiment pertany cada rètol... jejeje







Quèèèè? difícil??? Doncs imagineu-vos estar tot el dia, durant 2 mesos, intentant-ho desxifrar tot!!!    Per veure la resposta cliqueu aquí





Al Bert i Annna





 

10 comentaris:

  1. Anònim3/2/11

    Feos!!! q tal??? ara feia dies que no deia res x aki xo hi entro cada dia,e!!!

    Anna, he vist això i estava pensant... que et sembla tornar a Dubai??? Podriem anar l'any que ve al Dubai Shopping Festival,n???? Pensat-ho,ok!!!


    I Albert algun dia a tu tambe et regalaran algun cotxe com estos... jejeje...

    Molts besitos als dos i llegiu el meu comentari amb miravetà,e! sino no es el mateix... muaaaaak**

    ResponElimina
  2. Anònim3/2/11

    Buenassssss..si diuen que "el trabajo dignifica al hombre..." que deuen pensar de les vacances...! cada cop estic més verda...cada vegada les dents ratllen més el terra...i cada vegada més penso ...que quan sigui gran ,vull ser jove!!!
    Em sembla que hauré de fer un pacte amb algú ...i tornar a néixer, aquesta vegada guapa i simpàtica...i rica...! per copiar-vos el viatge però en plan ricacha....petons des de Càceres grrrrrrrr!!!

    ResponElimina
  3. Anònim3/2/11

    Anna, no calen fotos... fes-te redactora de viatges.. H i R

    ResponElimina
  4. Anònim4/2/11

    La veritat és que em quedo amb Egipte.. sino fos pels diners que els han deixat altres països del voltant, Dubai estaria en fallida... però tot i aixó si trobeu alguna cosa que valgui la pena aprofiteu!!!

    Petonets from Segur de Calafell

    Arnau, Marta i Artur

    P.D Nois, ja que us "curreu" tant el blog, heu pensat de fer pagar l'accés i així us financieu el viatge.. ;-)))

    ResponElimina
  5. Anònim4/2/11

    Anda que no, els de Segur.. Que no esteu assabentats que estem en crisis.. “la cuesta de enero” ... la carena del febrer, etc. .. No, no hi doneu idees ..que amb la de vegades que em connecto em deixo el sou de març ..i si no els arriba.. doncs que tornin un xic abans..je je em "mataran” per dir això .. amb el que ells estan gaudint del seu viatge!!!(es que... també els trobem a faltar in person...) Petons

    ResponElimina
  6. Anònim5/2/11

    Hola guapos, l'albert i jo ja ens imaginàvem en un d'aquests centres comercials a la setmana de les gangues, un somni fet realitat, jaja
    Les fotos d'Egipte xulíiisimesss, cada dia ens feu més envejaaa!!! però estem moolt contents perquè estem enriquint-nos de cultura, com sempre el blog genial!!!
    molts ptns des de sants!!
    Al&La

    ResponElimina
  7. Diana6/2/11

    Oh! Com Pretty Woman també m'agradaria anar a mi, entre gratacels immensos i luxe del de veritat. Sempre podeu llençar alguna cosa i reposar-la...I sobretot també feu enveja per la màniga curta, que aquí ens ha fet dies fresquets de veritat últimament... Però Albert no pateixis, que aquesta temporada d'esquí de moment no et perds gran cosa...

    ResponElimina
  8. Anònim7/2/11

    fa dies q no escribim res, xo q sapigueu q entrem casi cada dia. Ja sabem q vau marxar d'Egipte i tot "lo" rollo. llàstima q esteu tant lluny ara q aki fan una promoció i regalen cotxes tan o més luxosos q els q heu vist, xo no es pot tenir tt en esta vida...

    mlts besitos i paseusu be. family miravet

    ResponElimina
  9. Anònim7/2/11

    Hola croquetetes!! Quines fotos més maques....d'això n'hauríeu de fer un llibre pq entre les fotos i els comentaris estic súper enganxada al vostre blog!! Que guapos que esteu i Oju amb l'Albert que li veig cara de "mangui" mirant aquests cotxassos...je je je je Molts petons parelleta!! Noe i Molly (bup bup bup).

    ResponElimina
  10. Kaixo Aventureros!
    Que buena pinta está teniendo vuestra super aventura! Seguir empapándonos de bonitos lugares e historias... nosotros por aqui como siempre, este finde toca escapada a la nieve con la ONCE, dónde siempre se os echa un poquito de menos y se hacen comentarios sobre vuestro maravilloso viaje..."ahora dónde estarán"..."habéis visto las fotos de..."... jejeje
    por cierto si mal no recuerdo creo que en Dubai está la mayor pista de esquí in-door del mundo, ero igual mejor esquiaros unas dunas, que es más autentico!!
    Un fuerte abrazo desde Euskadi
    Álex

    ResponElimina

Si ens voleu escriure alguna cosa,
estarem encantats de tenir notícies vostres!
A & A